
معرفی تن ماهی و واقعیتهای درباره آن
تن ماهی این محصول غذایی خوشمزه از انواع ماهیهای تن (Tuna Fish) که زیر مجموعهای از خانواده بزرگ ماهیهای اقیانوسی به نام Scombridae است به دست میآید. بیشتر ماهیان تن در دریاهای گرم زندگی میکنند، اما بسیاری از آنان در فصل تابستان به آبهای شمالی کره زمین مهاجرت میکنند.
همانطور که در بالا اشاره شد ماهی تن از انواع مختلفی است. بال ماهی آبی، الباکور، بلوفین از انواع ماهیهای مورد استفاده در تولید کنسرو ماهی هستند. برخلاف انواع دیگر ماهی که گوشت سفید دارند، ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد. علت قرمزی گوشت آنها، میزان زیاد میوگلوبین (پروتئین محتوی آهن قرمز در عضله)، در بافتهای ماهیچه است. گوشت سفت ماهی تن دارای پروتئین و ویتامینهای بسیاری میباشد.
ترکیبات فوقالعاده تن ماهی
کنسرو ماهی دارای پروتئین و ویتامینهای بسیاری است. این محصول همچنین منبع خوبی برای مواد معدنی نظیر سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و همچنین ویتامینهای ب ۱، ب۶ و ب۳ است. گوشت ماهی تن مانند گوشت انواع دیگر ماهیها، سرشار از اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳ است که مصرف آن ضایعات پوستی و التهابات را کاهش داده و سرعت بهبود در بیماران قلبی را افزایش میدهد.
ارزش غذایی تن ماهی نسبت به ماهی تازه
یکسانی ارزش غذایی کنسرو ماهی در مقایسه با ماهی تازه به شرایطی که ماهی در آن منجمد و بعد فرآوری میشود بستگی زیادی دارد. اگر ماهی تازه بهسرعت منجمد و در فراوری نکتههای بهداشتی رعایت شود و شرایط و زمان پخت ماهی تازه طبق اصول پروتکل صورت گرفته باشد، تفاوتی چندانی بین ارزش غذایی ماهی تازه و ماهی کنسروی نیست.
آیا تن ماهی دارای مواد نگهدارندِ است
کنسرو ماهی در شرایط عادی، حاوی نگهدارنده و افزودنی خاصی نیست مگر اینکه با توجه به ذائقه مردم برخی افزودنیهای مجاز مثل سبزیها و ادویهجات یا سس و… به کنسرو ماهی اضافه گردد. مطلقاً نگهدارنده شیمیایی در روند کنسرو کردن استفاده نمیشود.
تنها نمک بهعنوان نگهدارنده و افزایشدهنده زمان ماندگاری محصول به کنسرو اضافه میگردد، اما میزان آن زیاد نیست، البته کسانی که باید رژیم غذایی محدود از نمک را دنبال کنند بهتر است از این ماده غذایی استفاده نکنند.
نکته مهم هنگام مصرف تن ماهی
تن ماهی مانند دیگر غذاهای دریایی میتوانند آلوده به میکروب کلستریدیوم بوتولینوم باشد. این میکروب در شرایط خاص سمی تولید میکند که این سم میتواند منجر به بیماری بوتولیسم شود. بوتولیسم نوعی بیماری عفونی عصبی-عضلانی است که باعث فلج شدن تقریباً کل بدن و در نهایت مگ انسان میگردد. غذاهای کنسروی اگر بهصورت بهداشتی و کاملاً استریل تهیه نشود میتوانند آلوده به این میکروب باشد و ازآنجاییکه این میکروب برای رشد احتیاجی به هوا ندارد میتواند در داخل کنسرو بهآسانی رشد كرده و در نهایت سم تولید نماید. در نتیجه کنسرو بهترین محیط برای رشد این میکروب محسوب میشود.
درجه حرارت لازم برای از بین بردن این میکروب 100 درجه سانتیگراد به بالاست و در 120 درجه سانتیگراد در عرض 5 دقیقه بهراحتی نابود میشود. به همین دلیل توصیه میشود کنسروهای مواد غذایی را قبل از مصرف حتماً برای 20 تا 25 دقیقه داخل از بجوشانید. در واقع میکروب کلستریدیوم در این دما کشته نمیشود اما سم آن از بین خواهد رفت. معمولا در منزل نمیتوان درجه حرارت بالای 100درجه را فراهم کرد تا میکروب از بین برود اما با جوشاندن مواد غذایی حداقل سم آن از بین میرود و خطر بیماریزایی آن رفع میگردد.
نحوه مصرف تن ماهی در ماه
برای مصرف کنسرو ماهی در وعده غذایی محدودیتی نیست. کنسرو ماهی معمولاً دارای مقدار زیادی پروتین است و ترکیبهای فوقالعاده دیگری مانند اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامینهای گروه B، E، A و سلنیوم هم داراست. در ضمن، برخلاف سایر منابع پروتئینی مانند گوشت قرمز و مرغ، توصیه میشود که ماهی و فراوردههای آن حداقل در طول هفته ۲ نوبت مصرف شوند که با توجه ذائقه میتوانیم ماهی کنسروی یا منجمد یا تازه از آن استفاده نماییم. در نهایت باید در نظر داشته باشید که مصرف هر چیز بیش ازحد قطعاً مشکلاتی به همراه میآورد.
شرکت پخش مواد غذایی رومیانی همیشه آماده خدمت رسانی به شما عزیزان با مواد اولیه تازه و ارائه بهترین کیفیت میباشد.