روغن سرخ کردنی

دانستنی های روغن سرخ کردنی

روغن سرخ کردنی یک محصول مهم در سبد غذایی هر ایرانی است. تقریباً اکثر ایرانی‌ها به خوردن غذاهای غذای فوری علایق خاصی دارند تمامی این خوراکی‌ها با استفاده از این روغن تهیه می‌شود در غیر این صورت برای سلامتی بدن کاملاً مضر می‌شوند چرا که نقطه حرارت برای تهیه این خوراکی‌ها به‌قدری بالاست که اگر از این نوع روغن استفاده نشود دیگر روغن‌ها تحمل حرارت بالا را ندارند و شما علیا سلامتی خود را به خطر انداخته‌اید.

همان‌طور که میدانید نمی‌توان از همه روغن‌ها برای هر نوع نیاز به‌ویژه سرخ کردن استفاده کرد. باید این نکته را به یاد داشته باشیم که حرارت می‌تواند خواص و ویژگی‌های روغن‌ها را کاملاً تغییر داده و حتی آن‌ها را به مواد سمی تبدیل نماید. مهم‌ترین موضوعی که برای سرخ کردن مواد غذایی با انواع روغن‌ها باید به آن توجه شود، درجه دود روغن می‌باشد.

علت اهمیت استفاده از روغن سرخ کردنی

از آنجایی که سرخ کردن به معنای تهیه غذا در حرارت بالا می‌باشد، مهم است که روغنی را انتخاب کنیم که نقطه دود بالایی را داشته تا در برابر حرارت مقاوم باشد.  اگر این کار را نکنیم، روغن می‌سوزد و کل غذا را نیز سلامتی مصرفش را از دست می‌دهد.

ما باید دقت کنیم تا بهنگام سرخ کردن مواد غذایی، روغن به نقطه‌ی دود نرسد، هنگامی‌که روغن به نقطه دود یا بالاتر از آن می‌رسد شروع به دود یا کف کردن کرده و قهوه‌ای رنگ و غلیظ خواهد شد و طعم تلخی به غذا می‌دهد این روغن فاسد شده و با توجه به اینکه باعث تولید مواد سرطان‌زایی می‌شود به‌هیچ‌عنوان نباید  از آن استفاده کرد.

روغنی برای مصرف مناسب است که نقطه دود آن بالا باشد روغن سرخ کردنی جزو همان روغن‌های هستند که مخصوص سرخ کردن تولیدشده است . با این وجود باید بدانید که بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه‌ی دود آن پایین می‌آید.در نتیجه بهتر است همیشه فقط یک بار از روغن برای سرخ کردن استفاده شود و روغن های مانده را در انتهای آشپزی دور ریخته شود.

برای سرخ کردن مواد غذایی توصیه می‌کنیم شعله گاز ملایم و کم باشد و بهترین حالت این است که روغن را در ظرف سرد قبل از اینکه روی شعله قرار گیرد بریزید و بعد روی شعله کم گذاشته تا کم کم داغ شده و سپس شعله را برای سرخ کردن مقداری زیاد نمایید.

در اين بين روغن‌های مخصوص سرخ کردن هم با ورودشان به بازار، به ما يادآور شدند که روغن‌های مايع معمولی هم برای سرخ کردن و حرارت بالا توليد نشده‌اند‌‌.

خواص روغن سرخ کردنی

1.کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی

2.افزایش تردی و بهبود طعم غذا

3.عدم تولید مواد سمی و سرطان‌زا در حرارت‌های بالا

4.عدم‌تغییر رنگ و ماهیت روغن طی فرآیند سرخ کردن

انواع روغن های سرخ کردنی

باوجود این‌که غذاهای سرخ‌شده از محبوبیت بالایی برخوردارند، اما متأسفانه سرخ کردن یکی از ناسالم‌ترین روش‌های طبخ مواد غذایی است. با رعایت برخی شرایط و انتخاب روغن مناسب می‌توان زیان‌های ناشی از این روش را در منزل تا حد امکان کم کرد. در ادامه مقاله بهترین روغن‌های سرخ کردنی را به شما معرفی خواهیم کرد.

روغن نارگیل

بهترین گزینه برای سرخ کردن در بین سایر روغن  های خوراکی شناخته می‌شود. نتایج تحقیقات مختلف نشان می‌دهد حتی هشت ساعت سرخ کردن در دمای 180 درجه سانتی‌گراد کیفیت این روغن را تحت تأثیر قرار نخواهد داد.

روغن‌زیتون

یکی  دیگر از روغن های سالم در پخت‌وپز محسوب می‌شود. این روغن به دلیل داشتن درصد بالایی اسیدهای چرب تک غیراشباعی از مقاومت حرارتی بالاتری نسبت به روغن‌های گیاهی دیگر برخوردار می‌باشد. در این روغن درصد اسیدهای چرب چند غیراشباعی پایین است.

روغن بادام‌زمینی

نیز دارای نقطه دود بالای است که یک روغن سرخ کردنی سالم می‌باشد. این روغن به دلیل طعم مطلوب خود گزینه مناسبی برای سرخ کردن است. از آنجاکه این روغن طعم مواد غذایی را به خود نمی‌گیرد، بنابراین می‌تواند برای سرخ کردن متوالی مواد غذایی مختلف مورد استفاده باشد.

روغن پالم

به‌رغم تبلیغات منفی که این روزها علیه روغن پالم وجود دارد، جالب است بدانید این روغن یکی از پایدارترین روغن‌ها در برابر حرارت می‌باشد که دلیل آن ترکیب اسید چرب خاص و وجود آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی آن است.

مدت‌زمان زيادی از توليد روغن‌های مخصوص سرخ کردن نگذشته است و هنوز هم ابهام‌های زيادی در مورد نحوه مصرف، مواد تشکيل‌دهنده و کيفيت این روغن به وجود آمده است.

شرکت پخش مواد غذایی رومیانی همیشه آماده خدمت رسانی به شما عزیزان با مواد اولیه تازه و ارائه بهترین کیفیت می‌باشد.

admin
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *